Virtual Reality: een marketingrevolutie

Virtual Reality is booming en gaat verder dan een leuke gadget voor een realistische gamebeleving. Kenners zeggen dat VR net zo disruptief als internet zal zijn. VR vervangt bestaande markten in de zorg, maar ook op het educatieve vlak en op het gebied van trainingen en assessments bewijst het goede diensten. Door het simuleren van levensechte belevingen maakt VR het mogelijk om mensen een unieke ervaring te geven die past bij de nieuwe wereld. 

VR biedt baanbrekende marketingmogelijkheden en tijdens deze VR-Experience en VR-Masterclass kunt u ontdekken wat Virtual Reality voor u kan betekenen.

PROGRAMMA VR-EXPRIENCE

(12.00 – 14.00 uur)

Ontdek en beleef zelf alle mogelijkheden van VR waaronder:

  1. Sensiks Sensory Pod: VR + Ruiken + Voelen + Proeven!
  2. VR-Truck: Een sensuele beleving voor vrouwen (ladies only!)
  3. VR Pitch Simulator (verbetert presentatievaardigheden)
  4. Virtueel op reis met de kiwi (Storytelling met VR)
  5. Ontdek in VR hoe iemand met Alzheimer de wereld ervaart
  6. VR-ZEN meditatie (relaxen en ontstressen met VR)
  7. Virtuele storm op Ameland
  8. Demo’s video’s 360 Video m.b.v. YouTube filmpjes
  9. VR-Lab (VR ontwikkeling, maken van en meer …)

1. Sensiks Sensory Pod: VR + Ruiken + Voelen + Proeven!
We zijn er trots op dat we bezoekers van de masterclass een NEXT-level VR-ervaring kunnen laten ervaren! Op 21 september a.s. kunnen bezoekers van onze masterclass in de Neushoorn live kennis maken met de Sensory reality Pod en de mogelijkheden zelf gaan ervaren. Hoe het werkt? Een Virtual Reality bril brengt je eerst virtueel naar een andere plek. Daarna komen de andere zintuigen aan de beurt. Een geurvernevelaar, surround sound audio en klimaatcontrole richten zich respectievelijk op het ruiken, horen en voelen. Een luchtstroom, om de wind te imiteren, maakt de ervaring helemaal af.

 

2.VR-Truck: Sensuele VR-beleving (ladies only!)
Speciaal voor vrouwen kan donderdag 21 september tussen 12.00 en
14.00 uur een sensuele beleving worden ervaren in de Virtual Reality truck van VR ROOM die voor de Neushoorn zal staan. Tipje van de sluier, het wordt de allereerste VR-experience in haar soort 😉

 

3. VR Pitch Simulator verbetert presentatievaardigheden
Met de VR Pitch Simulator van Brainstud kan iedereen zijn presentatievaardigheden trainen door grote publieken toe te spreken, vanaf elk denkbaar podium, en vanuit een vertrouwde omgeving. Het werkt simpel; zet de VR bril op, kies een podium en presenteer! Tijdens het presenteren verzamelt de door Brainstud zelf ontwikkelde software verschillende soorten data. Hierbij worden onder andere eyetracking, stemanalyse en diverse camera registraties gebruikt. Na afloop van de presentatie wordt de data getoond in het dashboard, kan de presentatie geanalyseerd worden en kan de presentator aan de slag gaan met verbeterpunten.

 

4. Virtueel op reis met de kiwi
Zespri vertelt graag het buitengewone verhaal van hun unieke product: kiwi’s! Deze kiwi’s groeien in Nieuw-Zeeland en reizen vanuit daar naar supermarkten over de hele wereld. EnCircle heeft samen met Purple de filmproductie geregisseerd, de speciale effecten bewerkt en de film gepubliceerd als een meeslepende VR Experience in de appstores van Google en Apple. Zespri neemt je mee op een buitengewone virtual reality reis van Nieuw-Zeeland naar Europa. Ontdek de producent van kiwi’s van de beste kwaliteit; de verrassend zoete Zespri SunGold en de levendige Zespri Green. Ervaar de Zespri kiwireis van de boomgaarden tot aan de supermarkt om te zien hoe Zespri Kiwi’s uw leven verheerlijkt!
De makers van Encircle vertellen je ook graag hoe de VR-productie van Zespri tot stand is gekomen! Laat u inspireren en ontdek hoe u een VR filmproductie in kan zetten.

 

5. Ontdek in VR hoe iemand met Alzheimer de wereld ervaart
Bekijk de wereld door de VR-dementiebril! Coolminds won een Dutch VR-award met deze VR-productie. Dementiebril is een simulatiefilm die je in de huid laat kruipen van iemand met dementie. Zo is het mogelijk voor behandelaars en mantelzorgers om te ervaren hoe dementerende mensen dagelijkse situaties ervaren. Het project is ontwikkeld om begrip te vergroten en mensen te laten ervaren welke impact de reacties van de omgeving op de dementerende hebben.

 

6. VR-ZEN meditatie
Dé VR-sensatie op het afgelopen Sensation festival! Plof lekker neer op een kussen, zet de Oculus Rift op en laat onze ZEN-meester je meenemen naar de wereld van ZEN!

 

 


7. Virtuele storm op Ameland
Kweekvijver Noord (KVN) ontwikkelde voor Wetterskip Fryslân een Virtuele storm op de zeedijk van Ameland. Maak deze VR-storm nu zelf mee; zet de Oculus Rift op en beleef in beeld en geluid wat er gebeurt wanneer het echt gaat spoken op de zeedijk!

 

8. Demo’s video’s 360 Video m.b.v. YouTube filmpjes
De studenten van KVN demonstreren graag hoeveel VR-content er al (gratis!) beschikbaar is op het internet. Heel veel filmpjes kun je eenvoudig met je eigen smartphone in VR beleven door ze in een (goedkope!) VR-bril te plaatsen. Olifanten, haaien, achtbanen, zombies, formule 1 races, dinosauriërs… in VR is (bijna) niets te gek!

 

9. VR-Lab
Diverse programmeurs, vormgevers, 3D artists, conceptontwikkelaars en andere VRprofessionals bieden de bezoekers een kijkje in de VR keuken. Welke programma’s en technieken worden gebruikt? Hoe ontwikkel je een concept voor een VR toepassing? Hoe
maak je 3D modellen? Hoe filmt een 360 camera? Wat zijn tips en trucks? Welke skills moet je hebben om een VR video of game te ontwikkelen?

PROGRAMMA VR-MASTERCLASS

(14-16 uur)

 

Dr. Jacqueline de Nooijer

1. Hoe VR een marketingrevolutie zal veroorzaken
Dr. Jacqueline de Nooijer
Vele miljarden euro’s worden zijn er inmiddels in geïnvesteerd. En dit is nog maar het begin. Virtual reality is razend populair en lijkt met de komst van een consumenten VR-bril alleen maar in populariteit te stijgen. Hoewel de technologie bij het brede publiek vooral bekend is om de levensechte games, reiken de mogelijkheden van VR veel verder.
In deze masterclass geeft dr. Jacqueline de Nooijer (Erasmus Universiteit Rotterdam) een wetenschappelijke kijk op virtual reality en de nieuwe kansen die het biedt aan marketeers. Ze gaat in op hoe VR onze beleving beïnvloedt en laat zien in welke vakgebieden VR al toegepast wordt. Hierbij ligt de focus op toepassingen binnen de marketing. Een aantal sprekende voorbeelden uit de consumentenmarketing B2C) geven antwoord op de vraag hoe virtual reality ingezet kan worden om consumenten een compleet nieuwe en levensechte ervaring te bieden. Een aantal front-runners bij het gebruik van VR, zoals Etihad Airways, McDonald’s, Volvo en The New York Times laten zien wat de succesfactoren zijn bij het gebruik van VR en hoe dit een revolutie in de marketing zal veroorzaken.

 

Jan Dirk Bijker

2. VR biedt succesvolle behandeling van angststoornissen
Jan Dirk Bijker
Meer dan 1 miljoen Nederlanders kampen met een angststoornis. Om deze te behandelen zijn jaarlijks vele honderden miljoenen euro’s nodig. Jan Dirk Bijker (Coolminds/VRendle) zal uitleggen hoe Virtual Reality Exposure Therapies (VRET) kunnen bijdragen om die angsten te overwinnen. Met Virtual Reality Exposure Therapy wordt iemand stapsgewijs gevraagd om zich bloot te stellen aan datgene waar hij of zij bang voor is. Denk bijvoorbeeld aan pleinvrees, liftangst of angst voor het ziekenhuis. Door deze geleidelijke blootstelling went de cliënt aan het angstgevoel, waardoor deze langzaam uitdooft. En wordt het eventjes toch te veel? Dan kan de cliënt eenvoudig de VR-bril afzetten. Maar VR kan ook helpen om begrip te kweken bij mensen uit de omgeving van een patiënt door hen via VR de wereld door hun ogen te laten beleven (dementie, anorexia e.d.) Jan Dirk Bijker is tevens partner binnen VRendle, het VR-platform waarbij inmiddels 25 GGZ-organisaties zijn aangesloten en waar jaarlijks vele VR-therapieën worden ontwikkeld.

 

3. Alles over de VR-drugsroom, de VR-stresstest en sensuele VR belevingen 
Schelte Meinsma
Virtual Reality is booming. Kenners zeggen dat VR net zo disruptief als internet zal blijken te zijn. VR vervangt bestaande markten in de zorg, maar ook op het educatieve vlak en op het gebied van trainingen en assessments kan het goede diensten bewijzen. Door het simuleren van ware belevingen maakt VR het mogelijk om mensen een unieke ervaring te geven die past bij de nieuwe wereld.
VRROOM ontwikkelt zelf Virtual Reality experiences in Unity en Unreal Engine. Ondernemer Schelte Meinsma van VRROOM vertelt tijdens deze masterclass over de uitdagingen die VR biedt en legt uit hoe de allernieuwste ontwikkeling van VRROOM is ontstaan: een sensuele beleving voor vrouwen en de allereerste VR-experience van haar soort! Maar ook de VR-drugsroom en de VR-StressTest zullen de revue passeren.

 

Kortom, een masterclass vol interessante weetjes en tips met daarbij de mogelijkheid om het ook echt zelf te ervaren. De ladies only special kan donderdag 21 september tussen 12.00 en 14.00 zelf worden ervaren in de Virtual Reality truck van VRROOM die voor de Neushoorn zal staan.

VR bewijst niet langer een leuke gadget te zijn, maar een echte tool die een verschil gaat maken. Een ontwikkeling die u niet wilt missen.

Tickets bestellen voor studenten en docenten

Tickets bestellen voor overheden en bedrijven